Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Κάποτε στην Αθήνα, δημιουργήθηκε η ανάγκη μιας σκηνής με πρωταγωνιστή το ίδιο το ανθρώπινο βίωμα. Με την ώθηση του αυθορμητισμού, το ήθος και την ευαισθησία του καλλιτέχνη, που υπηρετώντας την κοινωνία διαπίστωσε πως, για να υπάρχει εξέλιξη χρειάζεται μια βαθύτερη επικοινωνία με τον άνθρωπο και το περιβάλλον του, ο Φάνης Καφούσιας (χορογράφος, δημιουργός και δάσκαλος του σύγχρονου βιωματικού χορού, performer, καλλιτεχνικός διευθυντής του Πολυχώρου ΘΥΡΑ ΤΕΧΝΗΣ και του Πολιτιστικού Κέντρου ART GATE) σύνθεσε την ομάδα της βιωματικής σκηνής στην πόλη.

Η Βιωματική Σκηνή στην πόλη είναι το δίκτυο παραγωγής, διοργάνωσης και επικοινωνίας πολιτισμού. Αποτελείται από επαγγελματίες από το χώρο της δημοσιογραφίας, της διαφήμισης, του marketing, του production κ.τ.λ, και από καλλιτέχνες του θεάτρου,του κινηματογράφου, του χορού, της μουσικής, τα εικαστικά, των performances, και της digital art.

Οι πολιτιστικές εδκηλώσεις και τα δρώμενα διέπονται από τη φιλοσοφία της παράδοσης, του μύθου και του τελετουργικού στοιχείου ενσωματωμένα στη σύγχρονη διεθνή ματιά των νέων τεχνολογιών. Στόχος αυτών η ουσιαστική επικοινωνία μέσα από τη συνάντηση και τη συνεργασία για την εξέλιξη.

Στις μέρες μας, το αύριο δεν είναι δεδομένο. Η Βιωματική Σκηνή σκοπεύει στην εξασφάλισή του μέσω της ευαισθητοποίησης για το φυσικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον. Η ενημέρωση, η εκπαίδευση, η έρευνα και η δημιουργία είναι χαρακτηριστικά, τα οποία εφαρμόζουμε στην πράξη για την καλύτερη ποιότητα ζωής, που εφόσον αξίζουμε να έχουμε τη διεκδικούμε μέρα με τη μέρα.

Γιατί εδώ οι πράξεις ονομάζονται...

Σας περιμένουμε κοντά μας!


Art Director
Φάνης Καφούσιας

Cultural Management and Communication
Ελένη Μαυροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου